piątek, 30 czerwca 2017

Ogórek z pastą z czosnku i rzodkiewką

Składniki:



  • pieczona główka czosnku
  • łyżka soku z cytryny
  • natka pietruszki
  • zielony ogórek
  • rzodkiewka
  • sól i pieprz

Całą główkę czosnku (bez obierania) upiec w piekarniku. Po ostudzeniu wyjąć z główki ząbki czosnku i wymieszać z posiekaną natką pietruszki, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Ogórka pokroić na ok. 2 cm kawałki. Środek pokrojonego ogórka wydrążyć łyżeczką. Wydrążone miejsca uzupełnić pastą z czosnku. Przyozdobić rzodkiewką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Gulasz

 Gęsty, sycący i zupełnie prosty w wykonaniu. - pomidorowa passata (przecier pomidorowy) - mrożona mieszanka 3 warzyw: brokuły, kalafior i m...