Marchewki czy dynia, a może połączenie kalafiora z koperkiem? Coś w tej zupie sprawia że ma super maślany zapach :-)
Składniki:
- kalafior
- 1/4 główki kapusty białej lub włoskiej
- 3 marchewki
- nieduży kawałek dyni
- natka pietruszki
- koperek
- sól, pieprz
Kalafiora podzielić na części, kapustę i dynię pokroić w kostkę, marchewki pokroić w plasterki, dodać posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Wrzucić do garnka, dodać wodę i gotować do miękkości.
wtorek, 10 marca 2020
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Gulasz
Gęsty, sycący i zupełnie prosty w wykonaniu. - pomidorowa passata (przecier pomidorowy) - mrożona mieszanka 3 warzyw: brokuły, kalafior i m...

-
Zakwas z buraków. Przy pierwszych postach omijałam szerokim łukiem albo piłam na wydechu ;-). Propozycje jedzenia buraków z zakwasu lub używ...
-
Składniki: 4 jabłka (tu szara reneta) przyprawy: cynamon, goździki, kardamon, imbir Umyć jabłka, wydrążyć i obficie posypać ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz