poniedziałek, 3 października 2016

Leczo z pieczonych warzyw


Składniki:


  • 4 papryki
  • 2 cebule
  • 4 pomidory
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, papryka słodka i ostra

Warzywa, w całości, wstawić do piekarnika na ok 50-60 min w temp. 200 stopni. Warzywa puszczą sok więc dobrze umieścić je w szklanym lub ceramicznym naczyniu. Papryka jest gotowa kiedy pojawi się na niej czarna skórka. Po ostygnięciu warzywa obrać i pokroić (pomidory i cebulę można zblendować). Doprawić i posypać natką pietruszki. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Gulasz

 Gęsty, sycący i zupełnie prosty w wykonaniu. - pomidorowa passata (przecier pomidorowy) - mrożona mieszanka 3 warzyw: brokuły, kalafior i m...