poniedziałek, 3 października 2016

Zupa paprykowo-ogórkowa

Składniki:

  • 2 papryki
  • 5-6 pomidorów
  • 1 cebula
  • 3 ogórki węże
  • sól i pieprz


Paprykę, pomidory i cebulę włożyć do żaroodpornego naczynia i piec przez godzinę w temp. 200 stopni. Ostudzić i obrać ze skórki. Ogórki również obrać ze skórki. Następnie włożyć wraz z pieczonymi warzywami do blendera (miksera wysokoobrotowego) i zmiksować. 
Latem zupę podawać schłodzoną, zimą można podgrzać (nie gotować).



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Gulasz

 Gęsty, sycący i zupełnie prosty w wykonaniu. - pomidorowa passata (przecier pomidorowy) - mrożona mieszanka 3 warzyw: brokuły, kalafior i m...