piątek, 18 marca 2016

Super szybka zupa z kapusty pekińskiej

Składniki:


  • 1 kapusta pekińska
  • Passata pomidorowa z ziołami lub przecier pomidorowy 
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie świeże zioła: bazylia, koperek lub natka pietruszki

Kapustę pekińską szatkujemy i wrzucamy do garnka. Dolewamy szklankę wody, przykrywamy pokrywką i gotujemy na dużym ogniu ok. 10 min. Po tym czasie dolewamy cały przecier pomidorowy i gotujemy ok 10 min. Przed podaniem doprawiamy solą i pieprzem. Można posypać świeżymi ziołami: bazylią, koperkiem lub natką pietruszki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Gulasz

 Gęsty, sycący i zupełnie prosty w wykonaniu. - pomidorowa passata (przecier pomidorowy) - mrożona mieszanka 3 warzyw: brokuły, kalafior i m...